1 Mart 2012 Perşembe

ÇİKOLATA SOSLU ŞELALE KEK



Şelale kek;

Malzemeler;
4 yumurta 
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 su bardağı seker
3 çorba kasığı kakao
2 su bardağı un

Sos;

1,5 su bardağı süt 
1 çorba kasığı kakao
1 tatlı kasığı Mısır nişastası 
Kare bitter çikolata
1 çay bardağı seker

Kremasi;
1 paket krem santi
4/3 su bardağı süt 

Yapılışı ;
Yumurta ve şekeri derin bir kabda 3,4 dakika krema kıvamına gelene kadar cirpiyoruz istenilen kıvama gelince üzerine süt ve yağı ilave edip 1,2 dakika daha cirpiyoruz üzerine un kabartma tozu vanilini de ekleyip iyice karıştırıyoruz 180 dereceye ayarladigimiz fırına koyuyoruz( tercih edenler onceden fırını isitabilirler ben isitmiyorum) 20 dk da pişiyor kek siz yinede kurdanlanla kontrol edin fırından fırına değişebilir :) pisen kekin üstüne 1,5 su bardağı sütü her yerine eşit sekilde dökelim 

Keki soğuması için bırakın 

Sosun yapılışı ; sos tenceresine süt,seker, nişasta ve kakao yu koyalım orta ateşte karıştırarak fokurdayana kadar kaynatalim. Ocaktan aldığımız sosun icine ince kırılmış çikolataları koyup eriyene kadar karıştıralım 

Krem santi ; 4/3 su bardağı sütü 1 paket krem santiyle karıştırıp krema kıvamına gelene kadar cirpalim buzdalabinda 30 dk kıvamını alması için bekletelim 

Kekin sunumu ;
Soguyan kekin üzerine krem Santiyi kalın bir tabaka halinde sürelim üstünü spatulayla düzlestirelim kare seklinde eşit olarak keselim tabağa aldığımız dilimin üzerine hazırladığımız çikolata sosundan bir kasık döküp üzerine fındık, fıstık yada çikolatayla servis edelim :)


Afiyet olsun .....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder