1 Mart 2012 Perşembe

EV YAPIMI POFUDUK PASTANE POĞAÇASI YUMUŞACIK:)




Pofuduk pastane pogacasi ;
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt 

1 su bardağı ılık su
4 çorba kasığı seker
1 corba kasığı tuz
1 paket ( 10 gr) kuru maya 
1 tane yumurta sarısı ( üzeri için)
Aldığı kadar un

Yapılışı;

Derin bir kaba 2 su bardağı un koyalım üzerine kuru mayayı ilave edip harmanlayalim ( kuru mayayı islatmadan koyuyoruz)
Unun ortasını çukur yapalım ortasına su, süt ,siviyag,seker ve tuzu ilave edip yoguralim hamur yumuşak ele çok az yapışan bir kıvama gelene kadar un ekleyip yoguralim kabın ağzını kapatıp 1 saat mayanın gelmesini bekleyelim.
Mayası gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayalim ,fırın tepsisine biraz aralıklı dizelim fırını 180 dereceye ayarlayalım hamurların üzerine yumurta sarısını surup fırına koyalım ( yumurtayı sürmeden önce fırının kapağına tepsiyi koyup 5 dk hamurun iyice mayalanmasını sağlayabilirsiniz) 25/30 dakika da pogacalarimiz kabarmış kızarmış servise hazirdir :)


AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder